درد زانو که در اثر سقوط ایجاد می شود می تواند صدمات جزئی مانند کبودی را نشان دهد که می توانید در خانه آن را درمان کنید یا می تواند به اندازه پارگی رباط یا شکستگی جدی که ممکن است برای ترمیم نیاز به جراحی داشته باشد، شدید باشد.
توجه دقیق به شدت و محل درد زانو که تجربه می کنید می تواند به شما در تعیین نوع آسیب دیدگی و یا تشخیص نوع مراقبت پزشکی مورد نیاز، کمک کند.
به خاطر داشته باشید که زانو درد همراه با مشکل در ایستادن یا راه رفتن یک مشکل اورژانسی محسوب می شود.
این مطلب را تا انتها بخوانید تا در مورد آسیب های زانو که ممکن است پس از زمین خوردن رخ دهد و تفاوت بین آسیب های جزئی قابل درمان در خانه و آسیب های شدیدتر که نیاز به مراقبت پزشکی دارند، متوجه شوید.
آسیب های احتمالی زانو که می توانند پس از زمین خوردن رخ دهند، کدامند؟
در اینجا هشت آسیب دیدگی شایع زانو (از جزئی تا شدید) وجود دارد که می تواند پس از افتادن، رخ دهد.
1. سایش
سایش اصطلاح دیگر برای خراش است. این زمانی رخ می دهد که پوست با یک سطح زبر مانند آسفالت یا سیمان تماس داشته باشد.
سایش جزئی فقط لایه بیرونی پوست (اپیدرم) را زخمی کرده و در خانه قابل درمان است. سایش های جدی که شامل خونریزی و آسیب لایه های بیشتری از پوست است ممکن است نیاز به مراقبت پزشکی داشته باشند.
2. پارگی
پارگی زخم برش خورده یا سوراخ شده است که باعث زخم یا سوراخ شدن پوست می شود.
اگر روی جسمی تیز مانند میخ بیفتید، می تواند در نهایت منجر به پارگی شود. مانند خراش، پارگی ممکن است جزئی باشد، خونریزی کمی داشته باشد یا خونریزی نداشته باشد، یا بسیار عمیق باشد و نیاز به مراقبت پزشکی داشته باشد.
پارگی ناشی از اشیا زنگ زده مانند میخ نیز ممکن است شما را در معرض خطر کزاز قرار دهد. اگر این اتفاق افتاد، سریعا به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.
3. کوفتگی
کوفتگی یا ضرب دیدگی زانو در صورت افتادن روی یک سطح سخت از آسیب دیدگی های رایج است.
این ضربه می تواند باعث پارگی رگ یا مویرگ در پوست یا عضله و تجمع خون در ناحیه اطراف شود و کبودی های سیاه و آبی ایجاد کند.
کبودی زانو معمولاً در منزل با استراحت، یخ ، بالا نگه داشتن پا و در صورت نیاز داروی ضد التهاب بدون نسخه (مانند ایبوپروفن) درمان می شود.
4. پیچ خوردگی
پیچ خوردگی زانو زمانی اتفاق می افتد که یکی (یا بیشتر) از رباط های زانو بیش از حد کشیده شده باشد.
رباط، ساختاری است که استخوان را به استخوان دیگر متصل می کند. اگر به سختی زمین بخورید یا چیز سنگین یا قدرتمندی به زانوی شما ضربه بزند (مثلا یک تکل در فوتبال) ممکن است دچار پیچ خوردگی زانو شوید.
اگر پیچ خوردگی جزئی باشد، معمولاً می توانید در خانه استراحت کنید و خودتان آن را درمان کنید. در این موارد به پزشک مراجعه کنید :
- تورم قابل توجه
- درد شدید
- مشکل جدی در حرکت دادن زانو
5. پارگی منیسک
منیسک یک غضروف لاستیک مانند است که در بین استخوان ران و درشت نی قرار دارد و به ضربه گیری و حمایت از دو استخوان کمک می کند.
پارگی منیسک معمولاً هنگام چرخش شدید در ورزشهایی مانند بسکتبال یا فوتبال رخ می دهد، اما زمین خوردن شدید نیز می تواند منجر به پارگی منیسک شود.
برخی از پارگی های منیسک را می توان غیر تهاجمی (بدون جراحی) درمان کرد. با این حال، درد مداوم و یا تورم ممکن است نشانه هایی از نیاز به یک عمل برای درمان پارگی منیسک باشد.
6. پارگی تاندون
دو تاندون اصلی در زانو وجود دارد:
- تاندون چهار سر ران : تاندون چهار سر ران، عضله چهار سر ران در جلوی ران را به بالای کشکک متصل می کند (کاسه زانو)
- تاندون کشکک : تاندون کشکک قسمت پایین کشکک را به استخوان درشت نی (استخوان قلم پا) متصل می کند
پارگی تاندون کشکک زانو بیشتر دیده می شود و هر دو آسیب می تواند ناشی از افتادن روی زانو یا و اتفاقی مثل ندیدن پله و افتادن بدی باشد.
7. پارگی رباط
زانو شامل چهار رباط اصلی است که استخوان درشت نی را به استخوان ران متصل می کند و اجازه می دهد تا زانو به جلو، عقب حرکت کرده و بتواند، بچرخد :
- رباط صلیبی قدامی (ACL)
- رباط صلیبی خلفی (PCL)
- رباط جانبی داخلی (MCL)
- رباط جانبی خارجی (LCL)
آسیب دیدگی با ضربه زیاد مانند زمین خوردن یا ضربه به کنار زانو می تواند باعث پارگی یک یا چند رباط شود.
جراحی اغلب برای ترمیم پارگی رباط ضروری است. بدون مراقبت مناسب، پارگی رباط می تواند منجر به درد مزمن و ناتوانی در زانوی آسیب دیده شود.
8. دررفتگی زانو
در رفتن زانو، به ندرت اتفاق می افتد، اما این یک آسیب جدی است و نیاز به مراقبت های پزشکی فوری دارد.
دررفتگی زانو معمولاً به دنبال صدمات بسیار شدید مانند تصادفات رانندگی، سقوط از ارتفاعات زیاد و غیره رخ می دهد، اما صدمات خفیف تر هم می تواند رخ دهد و استخوان ران را از تعادل خارج کند و باعث دررفتگی زانو شود.
عوارضی مانند آسیب رگ های خونی و آسیب عصبی به دنبال دررفتگی زانو امری غیرمعمول نیست و نیاز به رسیدگی فوری پزشکی دارد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه شود؟
خراش یا زخم شدن زانو می تواند دردناک باشد. با این حال، این نوع آسیب معمولاً به مراقبت پزشکی نیاز ندارد مگر اینکه خونریزی شدید و غیر قابل کنترل باشد.
علائم دیگری که نیاز به مراقبت سریع پزشکی را نشان می دهند عبارتند از :
- شنیدن یا احساس صدایی غیر معمول هنگام افتادن، زیرا این امر اغلب نشان دهنده پارگی رباط است.
- این احساس که زانو ناپایدار است، خم می شود یا خالی می شود نیز معمولاً به علت پارگی رباط است.
- ورم زانو می تواند ناشی از پارگی رباط یا شکستگی باشد.
- گرم بودن زانو پس از زمین خوردن ، می تواند نشانه التهاب ناشی از تاندون یا عضله آسیب دیده باشد. گرما نیز می تواند نشانه ای از عفونت یا اماس کیسه های مفصلی باشد.
- عدم توانایی در تحمل وزن بر روی زانوی خود ممکن است به معنای آسیب دیدگی ساختاری در مفصل باشد.
- خونریزی حاصل از برش یا خراش که پس از چند دقیقه ادامه دارد ممکن است نیاز به مراقبت پزشکی داشته باشد.
- مدتی پس از آسیب دیدگی، محل زخم یا خراش قرمز یا متورم یا چرک نشتی داشته باشد، می تواند به معنای عفونت باشد.
آسیب زانو چگونه تشخیص داده می شود؟
زانو درد علامتی است که در بیشتر آسیب های زانو و شرایط مزمن زانو دیده می شود.
برای تشخیص علت درد زانو پس از زمین خوردن، پزشک با بررسی سابقه پزشکی شما تشخیص می دهد که آیا یک بیماری زمینه ای مانند یک ناپایداری در مفصل زانو. منجر به سقوط شده است.
پزشک همچنین معاینه فیزیکی زانو را انجام می دهد.
از شما خواسته می شود پای خود را خم کرده و صاف کنید (در صورت امکان) تا پزشک دررفتگی مچ یا سایر علائم آسیب به استخوان ها، رباط ها یا تاندون های زانو را بررسی کند.
تصویربرداری نیز ممکن است لازم باشد :
- اشعه ایکس می تواند آسیب به استخوان های اطراف زانو را نشان دهد.
- ام آر آی (MRI) می تواند آسیب به استخوان ها، غضروف ها و بافت نرم (رباط ها یا تاندون ها) را نشان دهد.
درد زانو پس از زمین خوردن چگونه درمان می شود؟
درمان آسیب دیدگی زانو ناشی از زمین خوردن معمولاً شامل استراحت و در صورت لزوم، آتل برای تثبیت مفصل است. در بیشتر موارد، مسکن های ضد التهابی مانند ایبوپروفن (Advil ، Motrin) ممکن است مفید باشند.
آسیب های جزئی زانو اغلب در خانه قابل درمان است. با این حال، در صورت بدتر شدن علائم یا درد شدید، مراجعه به پزشک مهم است. علائمی مثل :
- ورم قابل توجه مفصل
- عدم توانایی تحمل وزن
- احساس خالی شدن زانو
- سایر علائم آسیب رباط یا تاندون
هنگامی که آسیب جدی است، ممکن است برای بازگرداندن عملکرد و از بین بردن درد ، جراحی لازم باشد.
درمان خانگی
در صورت خراشیدگی و زخم، زخم را تمیز کنید و اگر جزئی است و خونریزی ندارد، آن را نبندید.
برای سایش یا پارگی زانو که خونریزی بیشتری دارد، آن را تمیز کرده و با پارچه یا باند تمیز بپوشانید. اعمال فشار مستقیم بر روی ناحیه باعث جلوگیری از بیشتر شدن خونریزی های جزئی می شود. زانو را بالا نگه دارید و در صورت لزوم از دارو های مسکن بدون نسخه استفاده کنید.
برای کوفتگی زانو، پیچ خوردگی و آسیب های جدی تر، پروتکل RICE را دنبال کنید:
- استراحت: طی یکی دو روز اول از پای آسیب دیده کار نکشید و استراحت کنید.
- یخ: روب زانوی خود را یخ بگذارید یا از کمپرس سرد برای فواصل 15 تا 20 دقیقه برای روز اول استفاده کنید. یخ یا کمپرس سرد را در یک حوله یا پارچه نازک بپیچید تا از آسیب دیدن پوست جلوگیری شود.
- بستن زانو: زانو را با پیچیدن در یک باند کشی فشرده کنید تا به کاهش ورم کمک کند.
- بالا نگه داشتن پا: هنگام بستن زانو و یا دراز کشیدن، زانوی آسیب دیده را بالا تر قرار دهید.
درمان پزشکی
در اینجا برخی از روش های درمانی پزشکی برای آسیب های جدی تر در زانو آورده شده است :
- پارگی شدید یا عمیق ممکن است به بخیه احتیاج داشته باشد.
- آسیب های زانو که شامل آسیب برخی از تاندون ها و رباط ها هستند، می توانند با استفاده از فیزیوتراپی و آتل برای ثابت نگه داشتن زانو، غیر تهاجمی درمان شوند.
- ممکن است برای ترمیم شکستگی های خاص و همچنین برخی آسیب های رباط و تاندون به جراحی نیاز باشد.
به دنبال بسیاری از آسیب های زانو، فیزیوتراپی توصیه می شود که قدرت و دامنه حرکت زانو را به شرایطی مشابه قبل از آسیب دیدگی، برگرداند.
پس از آسیب دیدگی زانو چه انتظاری می توانم داشته باشم؟
زمان بهبودی شما به شدت آسیب دیدگی و نیاز به جراحی بستگی خواهد داشت.
به عنوان مثال یک زانوی پیچ خورده ممکن است طی 2 تا 4 هفته به طور کامل بهبود یابد. با این حال، بهبودی کامل پس از جراحی پارگی رباط ممکن است 6 تا 12 ماه طول بکشد.
خلاصه
علت درد زانو پس از سقوط ممکن است آسیب سطحی، مانند خراش یا بریدگی، یا بیشتر مربوط به استخوان ها، رباط ها یا تاندون ها باشد.
علاوه بر درد، علائمی مانند ورم زیاد، احساس خالی شدن زانو و ناتوانی در قرار دادن وزن روی زانوی آسیب دیده باید شما را وادار به مراجعه به پزشک کند.
آسیب های جزئی زانو اغلب با استراحت و زانوبند قابل درمان است، در حالی که پارگی رباط یا تاندون ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد.
انجام فیزیوتراپی، در صورت لزوم، بعد از آسیب دیدگی زانو نیز برای اطمینان از بهبودی کامل بسیار مهم است. با این کار درد شما به حداقل می رسد، بهبودی شما به حداکثر می رسد و قدرت و دامنه حرکتی زانو را بهبود می بخشید.
سلام
من تقریبا ۴ سال پیش از پله های زیادی افتادم پایین و رفتم دکتر .دکتر گفت یه آسیبی دیده که با آب درمانی درست میشه آب درمانی کردم ولی خوب نشد
زانوم وقتی میشینم توهم قفل میشه و میوفتم همینطور وقتی زیاد راه میرم یل وایمیسم درد میگیره اگر میشه راهنماییم کنید که باید چیکار کنم
سلام
من رفتم ارتوپد سوزن زد برام. خوب شد بعد یه مدت
سلام من حدود ۷ ماه است که زانو درد می کنه و پیشه دکتر رفتم گفتش که ضربه خوردگی شدیدی بوده و باید ۹ ماه بگذره اما من استرس دارم که درست نشه ایا فقط صبر کنم ؟
خیلی ممنون عالی بود
سلام من خوردم زمین اما زیاد درد ندارم اما اون قسمت که کبود شده ورم کرده
نیازه برم دکتر؟
درود
کمپرس سرد بذارید دو روز اگر بهبودی پیدا نکرد به پزشک مراجعه کنید
سلام
ببخشید پسرم حدود یک ماه پیش زانوش آسیب دیده یهشکستگی جزئی داشته ولی زانوش ورم کرده در حالی که الان به راحتی راه میرود و مشکلی ندارد اما ورم زانوش هنوز مونده چه باید بکنیم ممنون میشم اگر جواب بدهی