آشنایی با تخصص ارتوپدی و پزشک جراح زانو: زانو بزرگترین مفصل در بدن و متصل کننده ران و ساق پا در انسان است. و در هنگام ایستادن وزن کل بدن را تحمل می کند. به همین جهت می توان گفت دردهای ناشی از مشکلات زانو در روند زندگی روزمره فرد بسیار تاثیر خواهد داشت. امروزه با تخصصیتر شدن شاخه های پزشکی و تشخیص به موقع و درست علل دردها توسط متخصص و دکتر جراح زانو و با انجام درمان های مختلف از جمله جراحی، فرد به میزان قابل توجهی بهبود یافته و در بسیاری از موارد به زندگی طبیعی خود بازمیگردد.
در چه مواردی باید به فوق تخصص یا جراح زانو مراجعه کرد؟
بهتر از پیش از بررسی حیطه ی تخصصی پزشکان ارتوپد یک تعریف دقیقی از این تخصص داشته باشیم: ارتوپدی شاخه ای از علم جراحی است و بر روی اندام های حرکتی مانند استخوان، مفصل، عضله و ستون فقرات تمرکز دارد. البته در درمان بیماری ها و مشکلات اندام های حرکتی، تنها وسیله ی درمان برای متخصص ارتوپد، عمل جراحی نیست و ممکن است در صورت امکان؛ پزشک حاذق بدون نیاز به انجام عمل جراحی نیز بیمار را کاملا درمان کند. بنابراین همانطور که در صورت داشتن مشکلات گوارشی به یک متخصص گوارش مراجعه می کنیم در صورت داشتن مشکلات و درد های ناحیه اندام های حرکتی نیز به متخصص آن، یعنی پزشک ارتوپد مراجعه کرده و کمک می گیریم.
بیماری هایی که فوق تخصص زانو به درمان آنها می پردازد:
امروزه با افزایش سوانح و حوادث مختلف مانند رانندگی شکستگی استخوان قسمت های مختلف مانند لگن و… نسبت به گذشته بسیار افزایش داشته و نیاز به تخصص ارتوپدی بیش از پیش حس می شود. علاوه بر این بسیاری از بیماری های ژنتیکی حرکتی که از بدو تولد با فرد وجود دارند توسط پزشک ارتوپد قابل درمان و یا کنترل است. بیماری های مربوط به این حوزه اغلب تحت تاثیر عواملی نظیر سن، جنسیت، ژنتیک، تحرک و شغل فرد، وزن و تغذیه می باشند.
بیماری های ژنتیکی مانند:
- سندرم تونل کارپال: اکثرا این بیماری از بدو تولد همراه فرد بوده و ممکن است با گذشت زمان علائم به صورت شدیدتر بروز کنند. علت اصلی آن تنگ شدن فضا برای عصب اصلی دست و فشار آمدن به آن می باشد. علاوه بر عامل ژنتیکی، این بیماری ممکن است در برخی افراد بدون زمینه ی وراثت نیز بروز کند. استفاده شدید و یا اعمال فشار به مدت طولانی به مچ دست، تغییرات هورمونی و یا بیماری های جانبی دیگر امکان ایجاد تورم در تونل پارکال را افزایش می دهند. علائم این بیماری با سوزن سوزن شدن و درد در پنجه ی دست، بی حسی و ضعف دست و ناتوانی در گرفتن اجسام در دست و… می باشند. پزشک با معاینات لازم و انجام آزمایشات و تست های جانبی این بیماری را تشخیص داده و در صورت مراجعه به موقع بدون نیاز به عمل جراحی درمان خواهد شد.
- دیستروفی عضلانی: عضلات ارادی که تحت اراده ی ما کار می کنند مانند لگن و بازو؛ و همچنین عضلات غیر ارادی مانند قلب در این بیماری دچار آسیب شده و ضعیف می شوند. این بیماری از بدو تولد همراه فرد بوده و علائم از سن دو سالگی بروز می کند. علائمی مانند: کودک با تاخیر شروع به راه رفتن می کند. پریدن، دویدن و بلند شدن برایش مشکل است و همچنین با مشکلات و ناهنجاری هایی در هنگام راه رفتن مواجه است و به سرعت خسته می شود. این بیماران به تدریج و با رسیدن به سنین نوجوانی عضلات پا ضعف بیشتری پیدا کرده و فرد دیگر قادر به راه رفتن نیست و نیازمند استفاده از ویلچر خواهند شد. همچنین با گذشت زمان؛ عضلات غیر ارادی بیشتر تضعیف می شوند و ریه ی فرد دچار مشکل شده و ممکن است جان بیمار به خطر افتد. متاسفانه تاکنون درمان کاملی برای این بیماری کشف نشده است اما در بعضی از موارد پزشک ارتوپد با انجام عمل جراحی حرکات مفاصل را بهبود می بخشد. علاوه بر این تجویز داروهای خوراکی و یا انجام فیزیوتراپی نیز، تا حدودی به بهبود زندگی فرد کمک می کنند.
- استئوپتروز: این بیماری با نام استخوان مرمری نیز شناخته می شود و می تواند دو نوع خفیف و یا شدیدی را بروز دهد. در صورت شدت بیماری از دوران کودکی علائم بروز می کنند و در غیر این صورت ممکن است بیمار هیچ وقت متوجه آن نشود. تراکم استخوانی در این بیماران بسیار بالاست؛ اما با این وجود استخوان هایی بسیار شکننده دارند. شکستگی های پی در پی استخوان ها به خصوص استخوان های بلندتر حتی با ضربات بسیار خفیف در کنار موارد دیگری مانند کم خونی، در درآمدن دندان ها، درد شدید استخوان ها، کبودی و… بخشی از علائم این بیماری است. برای درمان این بیماران از فیزیوتراپی، پردنیزون، درمان های دارویی و همچنین از درمان کامل این بیماری یعنی پیوند مغز استخوان نیز استفاده می شود.
علاوه بر بیماری هایی که زمینه ی ژنتیکی دارند؛ در صورت بروز مشکلات زیر نیز یک پزشک متخصص ارتوپد به شما کمک می کند.
- آسیب های ورزشی
- بیماری های اندام های حرکتی که از بدو تولد همراه فرد هستند
- صدمه اندام های حرکتی و استخوان ها در سوانح مختلف
- شکستگی و در رفتگی در استخوان ها: ممکن است با عوارضی نظیر آسیب های عصبی، عفونت، مرگ سلول های استخوانی و… همراه شود
- آسیب های مفصلی (ساییدگی و آرتروز) و…
- زانوی پرانتزی و یا ضربدری
- پارگی تاندون و رباط، رگ به رگ شدگی و…
- عفونت اندام های حرکتی
- تومور های موجود در استخوان ها و اندام های حرکتی
امروزه چاقی و اضافه وزن یکی از مهمترین دلایل ایجاد مشکلات مفصل زانو می باشد.
موارد ذکر شده در بالا، از وظایف اصلی پزشک ارتوپد است و در صورت بروز مشکل و درد در هر یک از اندام های حرکتی می بایست به یک متخصص ارتوپد مراجعه کرد. البته شاید در نگاه نخست این طور به نظر برسد که؛ هر چه بیشتر فعالیت داشته باشیم و در معرض آسیب های مفصلی و اندام های حرکتی قرار بگیریم احتمال مراجعه ما به یک پزشک متخصص ارتوپد نیز بیشتر می شود. اما این تصور اشتباهی است و عدم تحرکی و یا کم تحرکی نیز می تواند تا حدی به مفاصل و اندام های حرکتی انسان آسیب وارد کند. برای مثال افراد کم تحرک و چاق، وزن بالایی را به پاها و به خصوص مفصل زانوی خود وارد می کنند و به مرور زمان دردهای ناشی از آن به سراغشان خواهد آمد و ممکن است پس از مدتی فرد نیاز به مراجعه به پزشک جراح زانو نیز پیدا کند. به طور کلی استفاده نکردن طولانی مدت از عضلات و اندام های حرکتی بدن به تدریج سبب کوچک شدن آنها و کاهش عملکردشان می شود. ورزش های اصولی و مرتب می تواند بسیار کمک کننده باشد.
دلیل درد زانو چیست؟
ساختمان اصلی مفصل زانو از قسمت های اصلی نظیر استخوان ها، رباط ها، تاندون ها، غضروف میان مفصلی و … تشکیل شده است. آسیب و تغییر در عملکرد هر کدام از این بخش ها می تواند مشکلاتی برای فرد ایجاد کند. ممکن است دردی را در قسمت زانو حس کنید و پس از چند روز برطرف شود؛ اما متاسفانه به احتمال زیاد همان درد حتی با شدت بیشتر پس از مدتی دوباره به سراغ شما خواهد آمد. بنابراین با جدی گرفتن درد در زانو و مراجعه به موقع به بهترین فوق تخصص زانو از آسیب های احتمالی بعدی و همچنین دردهای ناشی از آن می توان جلوگیری کرد. برخی از رایجترین دلایل درد زانو عبارت هستند از:
پارگی مینیسک زانو
پارگی رباط صلیبی و پارگی مینیسک ورزشکاران پر تحرک را اغلب شنیده ایم اما این اتفاق ممکن است برای هر فرد پرتحرک دیگری نیز رخ دهد و خوشبختانه با کمک یک جراح خوب زانو به راحتی قابل درمان است.
آرتروز
آرتروز یک بیماری مفصلی مزمن است و علت اصلی آن نیز التهاب در مفاصل می باشد. در این بیماران غضروف موجود در ناحیه مفصل از بین می رود و استخوان ها با یکدیگر برخورد کرده و ساییدگی به وجود می آید. با استفاده بیشتر از این مفاصل در طول شبانه روز درد و تورم در این ناحیه نیز افزایش می یابد. آرتروز در مفاصل دست و پا، زانو، پهلو، گردن و یا ستون فقرات را ممکن است تحت تاثیر قرار دهد. اغلب افراد در سنین بالاتر به این بیماری دچار می شوند اما متاسفانه جوانان نیز در معرض آن هستند. از دلایل اصلی آرتروز زانو می توان به اضافه وزن شدید و یا عفونت و آسیب به زانو اشاره کرد. درمان قطعی و کاملی برای این بیماری وجود ندارد و پزشک با انجام درمان های جانبی به بیمار و کاهش درد او کمک می کند. در نهایت و در صورت لزوم می توان با عمل جراحی و جایگزینی اتصال مفصل با یک فلز و یا ابزار پزشکی دیگر وضعیت بیمار را تا حد خوبی بهبود بخشد.
روماتیسم مفصلی( آرتریت روماتوئید)
این بیماری یک اختلال خود ایمنی است که در آن سیستم دفاعی بدن بافت ها و بخش های مختلف خودی را بیگانه تلقی کرده و به آن حمله می کند. در روماتیسم نیز سیستم ایمنی بافت بدن را تخریب می کند. روماتیسم با اثر بر پوشش مفاصل باعث تورم آنها می شود و پس از مدتی بیمار درد شدیدی را حس خواهد کرد. با گذشت زمان علائم و پیشرفت بیماری افزایش می یابد. تقریبا افراد در همه ی سنین ممکن است به این عارضه دچار شوند و نمی توان سن خاصی را برای آن در نظر گرفت. البته این بیماری اغلب در خانم ها دیده می شود. برای مثال التهاب مفصل زانو و تخریب غضروف آن؛ مشکلات ناشی از روماتیسم مفصلی هستند. پزشک با بررسی علائم بالینی در کنار انجام تست های آزمایشگاهی به سرعت مشکل بیمار را تشخیص داده و درمان را آغاز می کند.
در رفتگی زانو
سوانح مختلفی ممکن است سبب جا به جا شدن استخوان های موجود در زانو؛ و خارج شدن آنها از محل اصلی خودشان شود که به دررفتگی معروف است. فرد درد زیادی را در اطراف زانو تحمل می کند و با حرکت دادن پا این درد تشدید می شود.
در رفتگی و یا نیمه در رفتگی کشکک زانو
عوامل زیادی ممکن است سبب این عارضه شود؛ به درستی راه نرفتن و یا مشکلاتی که از بدو تولد در قسمت کشکک زانو وجود دارد. علاوه بر درد شدید تورم، بزرگ شدن این ناحیه از پا کبودی نیز اتفاق می افتد.
شکستگی استخوان زانو
در صورتی که آسیب وارد شده به استخوان زانو بسیار جدید باشد ممکن است هر یک از استخوان ها دچار شکستگی شوند که با کمک یک جراح خوب زانو قابل درمان است. احتمال صدمه و شکستگی در استخوان کشکک و کاسه ی زانو بسیار بیشتر می باشد
موارد ذکر شده تنها بخشی از مشکلات زانو هستند و برای بررسی بیشتر هر یک از دردهای زانو و مراجع به موقع به یک پزشک جراح زانو الزامی است.
چگونه می توان بهترین جراح زانو در تهران را انتخاب کرد؟
پزشکان و متخصصان بسیاری در سراسر کشور و به خصوص تهران، حضور دارند، و با تجربه و تخصص خود روزانه بیماران زیادی کمک می کنند. حضور ارزشمند تعداد بالای پزشکان متخصص در تهران علاوه بر مزیت هایی که می تواند داشته باشد ممکن است باعث سردرگمی و دشواری انتخاب از میان آنها برای بیماران شود. بهتر است پیش از مراجعه حضوری به دفعات به مطب پزشکان مختلف؛ ابتدا در فضای مجازی جست و جو کنید و با بررسی مدارک و سوابق حرفه ای پزشک و نظرات بیمارانی که از قبل مراجعه کرده اند به یک جمع بندی و انتخاب درست برسید. در صورتی که پیش از مراجعه حضوری به درستی تحقیق کرده و پزشک حاذقی را انتخاب کردید لازم است در ادامه روند درمان به پزشک خود اعتماد کنید تا بهترین نتیجه حاصل شود.
با توجه به حساس بودن زانو بسیاری از بیماران از دورترین نقاط کشور نیز برای عمل جراحی زانوی خود به تهران مراجعه می کنند، همین امر سبب گردیده است تا از شهرهای مختلف ایران مانند تبریز، اصفهان، مشهد، شیراز، شمال و جنوب کشور شاهد حضور هموطنان عزیزمان در مطب آقای دکتر باشیم.
تجربه جراح و میزان رضایت بیماران بهترین روش برای انتخاب یک متخصص زانو می باشد.
برای راهنمایی هرچه بهتر شما عزیزان، توصیه میکنیم قبل از انتخاب قطعی جراح، موارد زیر را در نظر داشته باشید:
بررسی مدرک و تحصیلات پزشک فوق تخصص زانو
مدتی را به بررسی سوابق تحصیلی جراح اختصاص دهید، از جمله:
- محل تحصیلات دانشگاهی
- مدرک دانشگاهی
- گواهینامه های بین المللی
بررسی کنید که جراح منتخب شما دارای مجوز رسمی هست و در کدام یک از انجمن های ایرانی یا بین المللی فعالیت مستمر دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، میتوانید به مطب پزشک مراجعه کرده و یا از سایت رسمی او کمک بگیرید.
بررسی میزان تجربه جراح زانو
عاقلانه است که از یک جراح بپرسید سالیانه چند عمل انجام می دهد. بر اساس مطالعات انجام شده، جراحانی که سالانه تعداد زیادی عمل جراحی تعویض مفصل زانو انجام میدهند، احتمال موفقیتشان در جراحیهای مختلف بیشتر است.
رضایت بیماران قبلی فوق تخصص زانو
شما می توانید با مراجعه به سایت های نوبت دهی و یا صفحات اجنماعی جراح زانوی مورد نظر خود، نظرات و کامنت های بیماران و تجربه ای که از ارتوپد خود داشتن را خوانده و در صورتی که احساس کردید و سپس اقدام به دریافت نوبت و جلسه مشاوره با پزشک مورد نظر نمایید.
میزای آشنایی جراح زانو با روشهای نوین جهان
گرچه تجربه یکی از موارد مهمی است که هنگام انتخاب جراح باید در نظر داشته باشید، اما همگام بودن جراح با روشهای نوین جراحی هم مسئله مهمی است که باید به آن توجه کنید. این روزها به تعداد روشهای مختلف انجام یک جراحی از طریق دستگاههای مختلف افزوده میشود. جراح باید از جدیدترین متدهای روز دنیا مطلع باشد، بسته به شرایط بیمار از یکی از روشهای نوین و البته موثر استفاده کند.
تجربه انجام جراحی های پرخطر اما موفق توسط متخصص
قبل از انجام جراحی، اطلاعات کاملی از سابقه پزشکی خود در اختیار پزشک قرار دهید. از او بپرسید که آیا تجربه جراحی با شرایط شما را داشته است یا نه. این مسئله برای افرادی که از یک بیماری خاص مانند بیماری قلبی رنج میبرند، اهمیت زیادی دارد.
مجهز بودن اتاق عمل و تیم جراحی متخصص زانو
علاوه بر خود ارتوپد زانو یکی از مهمترین عوامل که باعث موفقیت یک جراحی می شود، تجهیز بودن اتاق عمل جراح به دستگاههای روز دنیا و همچنین تیم جراحی میباشد.
مهمترین سوالاتی که در جلسه مشاوره با جراح زانو باید بپرسید
در جلسه مشاوره در مورد تمام ابهامات و نگرانیهایتان صحبت کنید. از جمله:
- میزان موفقیت آنها در جراحیهای مختلف
- تجربه آنها با موارد مشابه شما
- در چه مواردی نیاز به انجام جراحی مجدد است
- در مورد خاص شما، از چه روش و چه تجهیزاتی استفاده میشود
- آیا درمان با استفاده از تکنیکهایی با کمترین تهاجم و عارضه امکانپذیر است
- مزایا و معایب روش درمان شما چیست
- جراحی دقیقا روی چه قسمتی از بدن انجام میشود
مهم ترین خدمات دکتر مهدی شهرستانی جراح زانو و فوق تخصص زانو:
دکتر شهرستانی متخصص ارتوپد، پزشک جراح زانو و عضو انجمن فوق تخصصی جراحان زانو هستند. ایشان فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدرک تخصصی استخوان و مفاصل (ارتوپدی) از دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اخذ نموده اند و دوره های تکمیلی جراحی زانو و لگن و شانه را در اروپا گذرانده اند. آقای دکتر تاکنون در هزاران عمل سخت موفق داشته که ایشان را در بین بهترین متخصص ها و جراحان زانوی کشور قرار می دهد، در ادامه با برخی از خدمات آقای دکتر شهرستانی به بیماران عزیز بیشتر آشنا می شویم:
- جراحی تعویض مفصل زانو(TKA)
- جراحی تعویض مفصل لگن( THA)
- جراحی اصلاح پای پرانتزی( HTO)
- جراحی اصلاح پای ضربدری یا ایکسی (DFO)
- جراحی بازسازی رباط صلیبی( ACL)
- جراحی ترمیم منیسک زانو
- جراحی دررفتگی مکرر شانه
- جراحی ترمیم تاندون شانه
- آرتروسکوپی لگن
- آرتروسکوپی زانو
- آرتروسکوپی شانه
- جراحی و یا تعویض مفصل زانو
- درمان بیمارانی که از دردهای آرتروز و مفاصل رنج می برند
- درمان دردهای کمر
- درمان دیسک کمر
- درمان بیماری های مربوط به ستون فقرات
- درمان دردهای ستون فقرات و مفاصل آن
- کمک به بیماران سندرم تونل کارپال
- اصلاح انحراف ستون فقرات
- تزریق درون مفصلی هیالورونیک اسید
مشاوره با بهترین فوق تخصص زانو در تهران
پیشنهاد میکنیم قبل از هر کاری با جراح زانویی که انتخاب نموده اید به صورت حضوری مشاوره شوید، شرایط را سنجیده و سپس یک انتخاب خوب داشته باشید.شما میتوانید همه روزه از طریق دایرکت اینستاگرام یا شماره مطب یا شبکه های پیامرسان با ما در ارتباط باشید و پاسخ سوالات خود را از قبیل هزینه عمل، نحوه عمل و … دریافت نمایید.
من اومدم پیششون برای جراحی زانوی پرانتزی یکم زانوم پرانتزی بود همه دکترها گفتند باید عمل بشه ولی جناب دکتر گفتن نیازی نیست خرج بیخودیه
عالی هستند
دو ماه پیش جراحی پای پرانتزی انجام دادند برام دکتر حاذق باتجربه و مهربانی هستند
ممنون از لطف شما
۱۳ روزه مادرم عمل کرده هردو زانو باورم نمیشه بخیه ها خیلی خوبن زخمش عالی فقط یک شب درد کشید دکتر حرف نداره
واقعاً ایشان دکتر با وجدان و با اخلاقی هستند هر وقت که پاهای صاف و بدون دردم رو در آیینه می بینم دعاگوشون هستم
جراحی مینیسک زانوی چپ داشتم دو سال قبل و خیلی راضی هستم و یک تشکر ویژه دارم از آقای دکتر🌹
سلام رباط زانوی پسرم پاره شده بود ۱۴ سال بیشتر نداشت همه میگن چون زیر ۱۸ ساله صفحه رشدش بسته نشده خطرناکه عملش ولی آقای دکتر با یک معاینه ساده گفتن اگه ۱۸ سالش هم بود من عمل نمی کردم چرا که نیازی به عمل نیست خداروشکر ما که از پیشنهاد و برخوردش با مریض راضی هستیم
دست آقای دکتر درد نکنه منم ۸ ماه پیش ایشون عمل کردم خیلی هم عالی شده هر دوپا رو هم انحراف داشت و هم تعویض زانو خیلی ممنون من رو از درد و ناراحتی نجات دادن
من رباط صلیبیمو هفته پیش عمل کردم و واقعا هم من راضی هستم و هم دکتر فیزیوتراپم که در کمال تعجب بعد یک هفته عمل پام رو ۱۰۰ درجه میتونم خم کنم بدون کوچکترین اذیت. دکتر جان از صمیم قلب از شما تشکر می کنم و از خدای خودم می خوام که هرچی موفقیت هست رو به شما عطا کنه خیلی مرسی
خدا رو شکر ممنون از پیام پر مهرتون
سلام خدمت دکتر شهرستانی عزیز
دکتر جان خدا را شکر امروز ۵۵ روزه که عمل کردم و به راحتی میتونم بدون عصا راه برم و رانندگی هم می تونم بکنم الان کاملا عادی میتونم راه برم و خوشبختانه هیچ دردی هم ندارم و همه چی خوبه
الان که هر دو پام عمل کردم میشه فهمید که چقدر تغییر کرده
واقعا ازتون ممنونم و امیدوارم همیشه سلامت و تندرست باشی
مادرم رو ایشالله میارم پیشتون و توکل به خدا کلی سرچ کردم ولی شما رو انتخاب کردم به دلایلی از جمله اینکه میگید از پزشکتون بپرسید مدارکش رو از کجا گرفته . این حرف تقریبا از ۹۰ درصد پزشک ها بپرسید از مطب شون اخراج تون میکنن و عدم ترس از این راز مگو خیلی از مدعیان نشون میده این پزشک توانمند هست و از بهترین جاها مدرک دارند. فقط فصل مناسب جراحی تعویض مفصل چه فصلی هست
سلام آقای دکتر شهرستانی من همسرم ۵۰ سال داره زانو هاش خیلی درد داره حتی زندگی روزمره براش سخت شده ام آر آی گرفتم ازش به دستور پزشک گفت باید تعویض فصل بشه من گفتم.نظر شما هم بدونم اگر لازم بود مفصل تعویض کند بعدش سوال داشتم اگر بیارم مرکزی که خودتون هستید عمل میکنید براش بعد از عمل چند روز میتونه به زندگی روزمره ادامه بده بعدش مرکز شما بیمه هم قبول میکند ممنون میشم پاسخ مرا بدهید