021-22383746

بعد از عمل تعویض مفصل لگن شاید انتظار داشته باشید که سبک زندگی‌تان تا حد زیادی شبیه به زمان قبل از عمل اما بدون درد باشد. از بسیاری جهات حق با شماست، اما بازگشت به فعالیت‌های روزمره به زمان نیاز دارد. مشارکت فعال در روند بهبودی می‌تواند به شما کمک کند زودتر به سلامت خود بازگردید و نتیجه موفقیت آمیزتری را تضمین نمایید.

حتی اگر بتوانید بیشتر فعالیت‌ها را از سر بگیرید، ممکن است مجبور شوید روش انجام آن‌ها را تغییر دهید. برای مثال، ممکن است مجبور شوید روش‌های جدیدی برای خم شدن یاد بگیرید که لگن جدید را ایمن نگه دارد. پیشنهاداتی که در اینجا مطرح شده کمک می‌کند تا از لگن جدید خود لذت ببرید و در عین حال با خیال راحت به کارهای روزمره‌تان ادامه دهید.

ریکاوری بعد از عمل تعویض لگن

ترخیص از بیمارستان

زمان بستری شدن در بیمارستان معمولاً بین 1 تا 2 روز طول می‌کشد که بستگی به سرعت بهبودی شما دارد. اگر تعویض لگن به صورت سرپایی انجام شود، در همان روز جراحی می‌توانید به خانه می‌روید.

قبل از اینکه از بیمارستان مرخص شوید، باید چند کار را انجام دهید، مانند:

  • خودتان به تخت بروید و از تخت خارج شوید.
  • دردتان قابل کنترل باشد.
  • توانایی خوردن، نوشیدن و استفاده از سرویس بهداشتی را داشته باشید.
  • بتوانید با یک وسیله کمکی (عصا یا واکر) روی سطحی هموار راه بروید و از دو یا سه پله بالا و پایین شوید.
  • توانایی انجام تمرینات خانگی تجویز شده را داشته باشید.
  • اقدامات احتیاطی در رابطه با لگن را بدانید تا از آسیب احتمالی جلوگیری کرده و مطمئن باشید که درمان مناسب صورت می‌گیرد.

اگر هنوز نمی‌توانید این اهداف را برآورده سازید، ترخیص و بازگشت مستقیم به خانه می‌تواند خطرناک باشد. در این صورت ممکن است به طور موقت به یک مرکز توانبخشی یا پرستاری متخصص منتقل شوید.

وقتی مرخص می‌شوید، تیم مراقبت‌های درمانی اطلاعاتی را برای پیگیری روند بهبودی‌تان در خانه در اختیار شما قرار می‌دهد. هنگام مرور این دستورالعمل‌ها، همراه داشتن یکی از اعضای خانواده یا یکی از مراقبین مهم است، زیرا لازم است آنها نیز آگاهی کافی را برای روند درمان شما کسب کنند. اگرچه میزان عوارض پس از جایگرینی کامل لگن کم است، اما زمانی که عوارض ظاهر می‌شوند، می‌توانند بهبودی کامل را طولانی یا محدود کنند. کارکنان بیمارستان در مورد عوارض احتمالی صحبت خواهند کرد و علائم هشدار دهنده مشکلاتی مانند عفونت یا لخته خون را برایتان توضیح می‌دهند.

علایم نشان دهنده عفونت

  • تب مداوم (بالاتر از 100 درجه)
  • لرزش شدید
  • افزایش قرمزی، حساسیت یا ورم زخم
  • بیرون زدن آب و خون از زخم
  • افزایش درد هم با فعالیت و هم با استراحت

علائم هشدار دهنده لخته شدن خون

  • درد در پا یا ساق پا که به جای برش مربوط نیست
  • حساسیت یا قرمزی در بالا یا زیر زانو
  • ورم شدید ران، ساق پا، مچ پا یا پا که با بالا بردن ساق پا برطرف نمی‌شود.

در موارد بسیار نادر، لخته خون ممکن است به سمت ریه‌ها برود و جانتان را تهدید کند. علائمی که نشان می‌دهد لخته خون به ریه‌ها رفته عبارتند از:

  • تنگی نفس
  • شروع ناگهانی درد قفسه سینه
  • درد موضعی قفسه سینه همراه با سرفه

در صورت بروز هر یک از علائم بالا باید فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

چیدمان مبلمان برای افرادی که جراحی لگن انجام دادند

ریکاوری در خانه

از چند روز تا چند هفته پس از ترخیص به کمک در خانه نیاز خواهید داشت. قبل از عمل جراحی، با یکی از دوستان، اعضای خانواده یا مراقب خود هماهنگ کنید که در خانه بماند و کمکتان باشد.

آماده سازی خانه

نکات زیر می‌تواند به بازگشت راحت‌تر شما به خانه کمک کند و می‌توان قبل از عمل جراحی آنها را درنظر گرفت:

  • مبلمان را طوری بچینید که بتوانید با عصا یا واکر حرکت کنید. برای اینکه کمتر مجبور به استفاده از پله‌ها شوید، می‌توانید به طور موقت اتاق‌ها را تغییر دهید (برای مثال اتاق نشیمن را اتاق خواب خود کنید).
  • وسایلی را که اغلب استفاده می‌کنید (تلفن، لپ تاپ، یا تبلت و شارژر، کنترل تلوزیون، عینک، پارچ و لیوان، کتاب و داروها، به عنوان مثال) را در دسترس قرار دهید تا مجبور نباشید دستتان را به سمت بالا یا پایین بکشید.

با قرار دادن اقلامی که مکرراً از آنها استفاده می‌کنید در کنارتان، یک “مرکز ریکاوری” را در دسترس خود قرار دهید.

  • هر گونه فرش یا قالیچه‌ای که می‌تواند باعث لیز خوردن شما شود را بردارید. سیم‌های برق را برای ایمنی بیشتر در اطراف محیط اتاق ببندید.
  • یک صندلی خوب تهیه کنید – صندلی محکم و دارای ارتفاعی بالاتر از حد متوسط. این نوع صندلی ایمن‌تر و راحت‌تر از صندلی‌های کم ارتفاع و نرم است.
  • یک صندلی دوش، میله دستگیره در حمام، و صندلی توالت در سرویس‌های بهداشتی نصب کنید.
  • برای جلوگیری از خم شدن بیش از حد، از وسایل کمکی مانند پاشنه کش بلند، ابرحمام دسته بلند و ابزار یا دستگیره‌های کمکی استفاده کنید.

مراقبت از زخم

در طول ریکاوری در خانه، برای مراقبت از زخم و کمک به جلوگیری از عفونت آن، این دستورالعمل‌ها را دنبال کنید:

  • محل زخم را تمیز و خشک نگه دارید. رایج‌ترین انواع پانسمان‌هایی که امروزه استفاده می‌شود به صورت استریل در اتاق عمل گذاشته شده و به مدت 7 تا 10 روز برداشته نمی‌شوند. مطمئن شوید که شما یا یکی از اعضای خانواده یا مراقبتان دستورالعمل‌های لازم در مورد نحوه انجام پانسمان را دریافت کردند.
  • اکثر پانسمان‌ها در حال حاضر ضد آب هستند و می‌توان آنها را زیر دوش هم نگه داشت، اما شما باید دستورالعمل‌های جراح لگن خود را در مورد زمان مناسب دوش گرفتن یا حمام کردن دنبال کنید.
  • اگر زخم قرمز به نظر می‌رسد یا شروع به بیرون ریختن آب و چرک کرده، فوراً به جراح خود اطلاع دهید. این می‌تواند نشانه عفونت باشد.

ورم

در چند هفته اول پس از جراحی انتظار ورم متوسط تا شدید را داشته باشید. همچنین ممکن است به مدت 3 تا 6 ماه پس از جراحی ورم خفیف تا متوسط را تجربه کنید. برای کاهش ورم، پای خود را کمی بالا بیاورید و از یخ استفاده کنید. پوشیدن جوراب‌های کشی نیز ممکن است به کاهش ورم کمک کند. اگر ورم جدید یا شدید را تجربه کردید به جراح لگن خود اطلاع دهید، زیرا ممکن است علامت هشدار لخته خون باشد.

حتماً با جراح خود در مورد تمام داروهایتان صحبت کنید – حتی داروهای بدون نسخه، مکمل‌ها و ویتامین‌ها. فوق تخصص لگن به شما خواهد گفت که در حین استفاده از داروهای مسکن تجویزی، مصرف کدام داروهای بدون نسخه بی خطر است.

جلوگیری از ایجاد هرگونه عفونت باکتریایی در مفصل مصنوعی بسیار مهم است. برخی از بیماران با شرایط خاص ممکن است نیاز به مصرف آنتی بیوتیک قبل از انجام کارهای دندانپزشکی برای جلوگیری از عفونت داشته باشند. از جراح خود بپرسید آیا باید قبل از انجام کارهای دندانپزشکی آنتی بیوتیک مصرف کنید یا خیر. همچنین می‌توانید کارت هشدار پزشکی همراه داشته باشید تا در صورت بروز شرایط اضطراری، پرسنل درمان متوجه شوند که شما یک مفصل مصنوعی دارید.

دارو

تمام داروها را طبق دستور جراح مصرف کنید. داروهای خانگی ممکن است شامل قرص‌های ضد درد، رقیق کننده‌های خون خوراکی یا تزریقی، روان کننده‌های مدفوع و داروهای ضد تهوع باشد. حتماً با ارتوپد خود در مورد تمام داروهای خود صحبت کنید – حتی داروهای بدون نسخه، مکمل ها و ویتامین ها. جراح لگن به شما خواهد گفت که در حین استفاده از داروهای مسکن تجویزی، مصرف کدام داروهای بدون نسخه بی خطر است.

جلوگیری از ایجاد هرگونه عفونت باکتریایی در مفصل مصنوعی بسیار مهم است. برخی از بیماران با شرایط خاص ممکن است نیاز به مصرف آنتی بیوتیک قبل از انجام کارهای دندانپزشکی برای کمک به جلوگیری از عفونت داشته باشند. از جراح خود بپرسید آیا باید قبل از انجام کارهای دندانپزشکی آنتی بیوتیک مصرف کنید یا خیر. همچنین می توانید کارت هشدار پزشکی همراه داشته باشید تا در صورت بروز شرایط اضطراری، پرسنل پزشکی متوجه شوند که شما یک مفصل مصنوعی دارید.

رژیم غذایی

  • وقتی بعد از جراحی به خانه می‌روید، باید رژیم غذایی معمولی داشته باشید.
  • ممکن است جراح  لگن مصرف مکمل‌های آهن و ویتامین را به شما توصیه کند. همچنین ممکن است به شما توصیه شود در صورت مصرف داروی رقیق کننده خون وارفارین (کومادین) از مکمل‌های حاوی ویتامین K و غذاهای غنی از ویتامین K خودداری کنید. غذاهای غنی از ویتامین K عبارتند از کلم بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل، جگر، لوبیا سبز، نخود، عدس، سویا، روغن سویا، اسفناج، کلم پیچ، کاهو، شلغم، کلم و پیاز.
  • به نوشیدن مایعات زیاد ادامه دهید و از نوشیدن الکل خودداری کنید.
  • همچنان مراقب وزن خود باشید تا از وارد کردن فشار بیشتر به مفصل جلوگیری نمایید.

از سرگیری فعالیت‌های عادی

پس از رسیدن به خانه، باید فعال بمانید. نکته کلیدی این است که خیلی زود همه کارها را از سرنگیرید. در حالی که می‌توانید انتظار روزهای خوب و چند روز بد را داشته باشید، باید با گذشت زمان متوجه بهبود تدریجی شوید. به طور کلی، دستورالعمل‌های زیر قابل اجراست:

تحمل وزن بدن

دستورالعمل‌های خاص جراح لگن خود را در مورد استفاده از عصا یا واکر زمانی که می‌توانید روی پای خود بایستید، دنبال کنید. تحمل وزن کامل ممکن است فوراً مجاز باشد یا با توجه به نوع تعویض لگن و دستورات پزشک، چند هفته به تعویق بیفتد.

رانندگی

در بیشتر موارد، زمانی که دیگر از داروهای ضد درد استفاده نمی‌کنید، و زمانی که قدرت و واکنش‌های شما به حالت عادی بازگشته‌اند، می‌توانید رانندگی را از سر بگیرید. پزشک به شما کمک می‌کند تا مطمئن شوید رانندگی چه زمانی برایتان بی خطر است.

فعالیت جنسی

لطفاً با جراح لگن خود در مورد اینکه چقدر طول می‌کشد تا بتوانید با خیال راحت فعالیت جنسی را دوباره شروع کنید، مشورت نمایید. بسته به شرایطتان، ممکن است بتوانید در عرض چند هفته پس از جراحی فعالیت جنسی داشته باشید.

وضعیت خوابیدن

بسته به عمل جراحی، ممکن است جراح لگن از شما بخواهد که از وضعیت‌های خواب خاص خود خودداری کنید یا برای مدت طولانی با یک بالش بین پاهای خود بخوابید. از ارتوپد بپرسید که کدام وضعیت برای شما ایمن‌تر و مناسب‌تر است.

بازگشت به کار

بسته به نوع فعالیت‌هایی که در محل کار انجام می‌دهید و سرعت بهبودی‌تان، ممکن است از چند روز تا چند هفته طول بکشد تا بتوانید به سر کار بازگردید. پزشک به شما توصیه می‌کند چه زمانی از سرگیری فعالیت‌های عادی کاری بی خطر است.

ورزش و تمرینات بدنی

تمرینات تجویز شده توسط فیزیوتراپیست خود را حداقل تا 2 ماه پس از جراحی ادامه دهید. در برخی موارد، ارتوپد ممکن است دوچرخه ثابت را برای کمک به حفظ حجم عضلانی و انعطاف‌پذیری لگن توصیه کند.

به محض اینکه جراح لگن به شما اجازه دهد، می‌توانید به بسیاری از فعالیت‌های ورزشی که قبل از تعویض لگن از آن لذت می‌بردید بازگردید:

  • به اندازه‌ای که می‌خواهید پیاده روی کنید، اما به یاد داشته باشید پیاده روی جایگزین ورزش‌های تجویز شده توسط جراح لگن و فیزیوتراپ شما نیست.
  • شنا یک فعالیت بسیار عالی با فشار کم پس از تعویض کامل لگن است. به محض اینکه زخم به اندازه کافی بهبود یافت می‌توانید شنا را شروع کنید. پزشک درباره زمان آن شما را راهنمایی خواهد کرد
  • به طور کلی، فعالیت‌هایی که تمرکزشان بر تناسب اندام کمتر است مانند گلف، دوچرخه سواری، و تنیس دو نفره، فشار کمتری به لگن وارد می‌کند و بهتر از فعالیت‌های شدید مانند تنیس تک نفره، آهسته دویدن، راکت بال، بسکتبال و اسکی هستند.

مسافرت هوایی

تغییرات فشار و بی حرکتی ممکن است باعث ورم پا شود، به خصوص اگر هنوز در دوران درمان و بهبودی باشد. قبل از سفر با هواپیما از جراح لگن سؤال کنید. وقتی از گیت‌های امنیتی عبور می‌کنید، توجه داشته باشید که حساسیت فلزیاب‌ها متفاوت است و ممکن است لگن مصنوعی شما زنگ خطر را به صدا درآورد. قبل از رفتن زیر دستگاه فلزیاب به افسر ناظر درباره مفصل مصنوعی خود بگویید.

بایدها و نبایدها برای محافظت از لگن جدید

بایدها و نبایدها (نکات احتیاطی) بسته به تکنیک جراحی و توصیه‌های جراح لگن شما متفاوت است. متخصص ارتوپدی و فیزیوتراپ لیستی از بایدها و نبایدها را در مورد لگن جدیدتان به شما گوشزد می‌کنند. این اقدامات احتیاطی به جلوگیری از دررفتگی مفصل جدید و تضمین بهبودی مناسب کمک می‌کند. برخی از رایج‌ترین اقدامات احتیاطی در زیر عنوان شده است. از جراح خود بپرسید آیا این اقدامات احتیاطی در مورد شما صدق می‌کند یا خیر.

نبایدها

  • حداقل به مدت 6 تا 8 هفته پاهای خود را روی زانو روی هم قرار ندهید.
  • زانوی خود را بالاتر از باسنتان نیاورید.
  • هنگام نشستن یا در حالت نشستن به جلو خم نشوید.
  • در حالی که نشسته‌اید سعی نکنید چیزی را از روی زمین بردارید.
  • هنگام خم شدن پاهای خود را بیش از حد به سمت داخل یا خارج نچرخانید.
  • هنگام دراز کشیدن روی تخت، برای بالا کشیدن پتو دستتان را پایین نبرید.
  • بیش از 90 درجه از ناحیه کمر خم نشوید.

بایدها

  • پا را رو به جلو نگه دارید.
  • هنگام نشستن یا ایستادن پای آسیب دیده را در جلو قرار دهید.
  • در آشپزخانه از صندلی بلند استفاده کنید.
  • روی زانوی پای عمل شده (سمت بد) زانو بزنید.
  • برای کاهش درد و ورم از یخ استفاده کنید، اما به یاد داشته باشید که یخ باعث کاهش حس می‌شود. یخ را مستقیماً روی پوست قرار ندهید. از کیسه یخ استفاده کنید یا آن را در یک حوله مرطوب بپیچید.
  • قبل از ورزش برای کمک به دامنه حرکتی از حرارت استفاده کنید. به مدت 15 تا 20 دقیقه از یک پد حرارتی یا حوله گرم و مرطوب را روی پا بگذارید.
  • اگر عضلات درد گرفت، تمرینات خود را کاهش دهید، اما انجام آنها را متوقف نکنید.
Call Now Button