021-22383746

عمل ترمیم مینیسک زانو، یکی از روشهای درمان در اثر پارگی مینیسک است. پارگی مینیسک (meniscus tear) هم یکی از آسیب های شایع زانو است که در اثر پیچ خوردگی یا خم شدن مفصل زانو ایجاد میشود. شدت آسیب و پارگی، به وزن و سرعت فشار وارد آمده به زانو بستگی دارد. به عبارت دیگر، هرچه زانو بیشتر به سمت داخل چرخانده شود (یعنی شدت خم شدن زانو در اثر ضربه بیشتر باشد)، خطر آسیب دیدن مینیسک هم بیشتر میشود. درمان مینیسک زانو از طریق جراحی، یکی از تخصصهای جراح و متخصص زانو است که در این مطلب بیشتر به آن پرداخته میشود.

قبل از آنکه به بررسی روش جراحی ترمیم مینیسک زانو و ضرورت انجام آن بپردازیم، بهتر است نگاهی به ساختار زانو داشته باشیم. مفصل زانو دارای مینیسک داخلی و مینیسک خارجی(جانبی) است. این دو دارای بافت نرم فیبروکارتیلاژین نیمه گرد هستند که بین استخوان ران (استخوان درشت نی) و استخوان ران (استخوان ران) قرار گرفته و مانند ضربه گیرها عمل می کنند. در صورتی که این دو بافت در اثر ضربه پاره شوند، درد شدید و تورم زیادی به همراه خواهند داشت که حرکت زانو را تقریبا غیر ممکن میکنند. در برخی موارد، درمان منیسک زانو بدون نیاز به عمل جراحی و با استفاده از استراحت مطلق و هم فیزیوتراپی به خودی خود بهبود می یابد. اما در شرایطی که درد به مرور زمان بیشتر شده، زانو قفل شود و حرکت دادن آن غیر ممکن!

انواع پارگی مینیسیک زانو

انواع پارگی مینیسک زانو چیست؟

  • پارگی افقی مینیسک(horizontal tear): پارگی مینیسک افقی یکی از بهترین انواع پارگی در زانو است. به جای برداشتن قسمتی از مینیسک که آسیب دیده است، جراح سعی می کند الیاف آسیب دیده مینیسک را به هم بدوزد.
  • پارگی شعایی منیسک(radial tear): این نوع پارگی در بخشی از زانو ایجاد میشود که هیچ مسیری برای خون رسانی وجود ندارد. در نتیجه پارگی به خودی خود درمان نشده و احتمالا به جراحی ترمیمی نیاز است.
  • پارگی طولی(عمودی) یا پارگی داخل هلال و ناکامل(intrasubstance incomplete tear): این نوع از پارگی مینیسک معمولا بعد از گرفتن MRI ام آر آی مشخص می شود. برای درمان این پارگی معمولا نیاز جراحی نیست.
  • پارگی فلپ(flap tear): در این مدل یک الگوی غیر معمول در مینیسک ایجاد شده که موجب احساس درد در زانو میشود. برای رفع این درد، معمولا بخش کوچک آسیب دیده برداشته شده و ترمیم انجام میگیرد.
  • پارگی پیچیده مینیسک یا منقار طوطی (complex tear): در این نوع پارگی، مدلهای قبلی گفته شده، باهم ترکیب شده و پارگی نهایی را شکل میدهند. در این حالت معمولا بخش آسیب دیده را برداشته شده و بافتهای سالم، ترمیم میشوند.
  • پارگی دسته سطلی منیسک(bucket handle tear): به حالتی گفته می شود که منیسک به صورت طولی پاره شود. معمولا پارگی از قسمت خلفی منیسک شروع شده و به قسمت های قدامی گسترش می یابد. این منیسک که حالا بر اثر پارگی به دو قسمت داخلی و خارجی تقسیم شده می تواند تحت فشار کندیل استخوان فمور (ران) قرار گرفته و دو قسمت داخلی و خارجی آن از هم باز شود و قسمت داخلی آن به سمت داخل مفصل زانو کشیده شود. به این وضعیت باز شده منیسک پارگی دسته سطلی  می گویند. پارگی دسته سطلی زانو معمولا در بیمارانی که به دنبال آسیب هایی مانند پارگی رباط صلیبی قدامی دچار ناپایداری زانو شده اند رخ می دهد.

به صورت کلی علائم پارگی دسته سطلی مفصل زانو عبارتند از:

  • قفل کردن زانو
  • درد در زانو
  • تورم زانو
  • ناپایداری زانو

دلیل پارگی مینیسک زانو چیست؟

پارگی مینیسک زانو به دلیل پیچ خوردن یا خم شدن زانو در اثر یک ضربه یا فشار ناگهانی ایجاد میشود. بنابراین چه در حال حرکت و چه در حال سکون، اگر این مفصل وزن زیادی متحمل شده و یا خیلی سریع بچرخد، احتمال پارگی مینیسک زانو افزایش می یابد.

پارگی مینیسک در حین ورزش

در بسیاری از موارد، پارگی مینیسک زانو در حین ورزش، خصوصا ورزشهایی مشابه با اسکی ایجاد میشود. در این شرایط،  نیروی زیادی در زمانی کوتاه به زانو وارد شده و باعث یچ خوردگی مفصل زانو می شود. البته، در سایر انواع ورزشها، مانند فوتبال ، بسکتبال و سایر ورزشهای سنگین احتمال ضربه خوردن و یا فشار آمدن به زانو در اثر برخورد حریف به شخص وجود دارد.

پارگی منیسک در محل کار

در بسیاری از مشاغل، فشار زیادی به منیسک زانو وارد میشود. در مشاغلی که مجبور هستید برای مدت زمانی طولانی در حالت چمباتمه باشید، مانند کاشی کاری، فشار زیادی به زانو وارد میشود. با توجه به اینکه زانو در این حالت در بیشترین نیرو ناشی از وزن را تحمل کرده و در شرایط خم شدگی قرار دارد، احتمال آسیب دیدن مینیسک در گذر زمان افزایش می یابد.

پارگی مینیسک دژنراتیو در افراد مسن

مینیسک در افراد مسن اغلب باعث آسیب دژنراتیو میشود. از آنجا که بافت فیبروکارتلاژین است (شبیه غضروف)، در معرض سایش زیاد است، احتمال پارگی منیسک افزایش می یابد. خصوصا اگر شدت ساییدگی در گذر زمان افزایش یافته باشد. درمان مینیسک زانو در این شرایط کار آسانی نیست، چرا که آسیب دژنراتیو روند درمان را مشکل میکند.

در حالت کلی، اگر زانو برای مدت زمان طولانی فشار زیادی تحمل کند، یا در کسری از ثانیه نیروی زیادی به آن وارد شود، احتمال پارگی مینیسک هم افزایش می یابد. به همین دلیل، اضافه وزن یکی از دلایلی است که باعث تحلیل رفتن مینیسک در گذر زمان میشود.

علاوه بر این، پارگی رباط صلیبی یکی دیگر از دلایلی است که باعث تحریک مینیسک و در آخر پارگی آنها میشود. در صورتی که رباط صلیبی آسیب ببیند، تمام نیروهای وارد شده به زانو به مینیسک وارد میشود. این در حالی است که رباط های صلیبی که مانند کمربندهای ایمنی عمل کرده و تا حدی از فشار وارد شده به منیسک کم میکنند.

راههای تقویت پارگی مینیسک

جلوگیری از پارگی مینیسک سخت است زیرا معمولاً در اثر تصادف ایجاد می شود. اما برخی اقدامات احتیاطی ممکن است خطرات آسیب دیدگی زانو را کاهش دهد.

  • انجام تمرینات ورزشی برای تقویت عضلات ران
  • گرم کردن ورزش، با فعالیت های سبک بدنتان را گرم کنید
  • بین تمرینات ورزشی، استراحت کنید
  • از کفشهای خوب و با کیفیت برای ورزش استفاده کنید
  • هرگز به صورت ناگهانی ورزش نکنید

جراحی ترمیم مینیسک زانو اغلب برای جلوگیری از آسیب بعدی مانند ساییدگی مفصل و آرتروز مناسب است. با این حال برای تشخیص این که به جراحی نیاز دارید یا استراحت و فیزیوتراپی،  باید به یک متخصص مراجعه کنید.

  چه زمانی برای درمان منیسک زانو باید به پزشک مراجعه کرد؟

از آنجا که پارگی مینیسک اغلب باعث گرفتگی، درد تحریک و اختلالات حرکتی در مفصل زانو می شود، افراد مبتلا باید در اسرع وقت به یک متخصص ارتوپد مراجعه کنند. یکی از نشانه هایی که با مشاهده آن باید هرچه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه کنید، تورم دردناک در پشت زانو است.

چه زمانی به جراحی ترمیم مینیسک زانو نیاز است؟

برای درمان پارگی مینیسک همیشه به جراحی نیاز نیست. بسته به نوع، اندازه و محل پارگی، سن بیمار یا شرایط بافت مینیسک، در بعضی موارد احتمال بهبود خود به خودی زیاد است.هدف از انجام جراحی ترمیم منیسک زانو، از بین بردن درد، بازگرداندن قابلیت انعطافپذیری و بهبود عملکرد زانو است.

جراحی ترمیم مینیسک زانو در افراد جوان

به طور معمول تشخیص اینکه آیا افراد جوان با پارگی مینیسک نیاز به جراحی دارند یا نه، نسبتاً آسان است.

  • درد مداوم به دنبال پارگی منیسک
  • قفل شدن زانو
  • پارگی فلپ در مینیسک
  • آسیب مینیسک در ناحیه داخلی (میانی)

جراحی ترمیم منیسک زانو در افراد مسن

درمان پارگی مینیسک زانو در افراد مسن با چالشهای بیشتری همراه است. با توجه به اینکه در این دسته از افراد به دلیل بالا بودن سن، فرسایش مینیسک و مفصل زانو هم ایجاد شده است، جراحی مشکلات مربوط به خود را دارد. در این شرایط بسته به محدودیت حرکتی و علائم، بهتر است از گزینه های دیگر به جای جراحی استفاده شود.

کاندیدای مناسب برای جراحی مینیسک زانو

کاندیدای مناسب عمل مینیسک زانو کیست؟

در حالت کلی، محدودیتی برای انجام این جراحی وجود ندارد. اما کاندیدای ایده آل فرد جوانی است که هنوز به آرتروز زانو یا سایش مفصل زانو مبتلا نشده است. جراحی در افراد مسن با بیماریهای جانبی، با احتیاط بیشتری انجام میشود. شما کاندیدای مناسبی برای عمل ترمیم مینیسک هستید، اگر:

  • شما زیر 55 سال سن دارید
  • غضروف مفصلی استخوان آسیب محدودی دیده است
  • درد یا بی ثباتی در زانو تجربه میکنید
  • نتایج آزمایشات با آسیب دیدن مینیسک همخوانی دارد

چه کسی کاندیدای خوبی نیست؟

انجام جراحی در افراد مسنی که آرتروز دارند، احتمالا ایده خوبی نیست. افرادی که سن و و وزن بالایی دارند، به دلیل مشکل بودن روند جراحی و همچنین دوره بهبودی، بهتر است که از سایر روشهای موجود جهت درمان پارگی مینیسک زانو استفاده کنند.

قبل از جراحی ترمیم مینیسک زانو

قبل از انجام جراحی، باید معاینات متعدد و دقیقی توسط متخصص انجام میشود. برای تشخیص پارگی مینیسک پزشک با پرسیدن سوالاتی در خصوص سابقه پزشکی و معاینه بدنی شروع میکند. در طول معاینه پزشکی ، متخصص دامنه حرکت مفصل زانو را در موقعیت های مختلف آزمایش می کند. علاوه بر این، نحوه راه رفتن، میزان خم شدن و کشش زانو هم بررسی میشود. در صورتی که مینیسک پاره شده باشد، فرد درد نسبتا محسوسی در ناحیه زانو احساس میکند.

اشعه ایکس، یکی دیگر از روشهای تشخیص پارگی و شدت آن است. با استفاده از این آزمایش، پزشک قادر به تشخیص وضعیت کلی زانوی بیمار خواهد شد. به عنوان مثال، اگر آرتروز موجب شدت یافتن درد شده باشد، پزشک متوجه آن شده و روش درمان مناسب را انتخاب خواهد کرد. به طور کلی، از اشعه ایکس می توان برای رد صدمات یا شکستگی استخوان استفاده کرد. بر خلاف اشعه ایکس ، که در درجه اول استخوان ها را نشان می دهد ، MRI (تصویربرداری تشدید مغناطیسی) تصاویر دقیق از همه بافت های نرم را نشان می دهد. این آزمایش به متخصص زانو اجازه می دهد تا وضعیت تاندونها، رباط ها و مینیسک های فیبروکارتیلاژین ارزیابی کند. خصوصاً MRI برای بررسی پارگی مینیسک، جهت نمایش مسیر، طول و محل دقیق آسیب مینیسک در تصویربرداری دقیق بسیار ارزشمند است.

جراحی ترمیم مینیسک زانو چگونه انجام میشود؟

در صورتی که فرد از درد زیادی رنج برده و محدودیت حرکت زیادی داشته باشد، معمولا انجام جراحی ضروری است. برای انجام جراحی از روش آرتروسکوپی زانو استفاده میشود که در میان سایر روشهای موجود، حداقل تهاجمی است. در این روش جراح فقط برش های کوچکی در دو طرف مفصل زانو، کنار کشکک، برای قرار دادن آرتروسکوپ و ابزارهای جراحی از طریق لوله های کوچک ایجاد می کند. حداقل تهاجمی بودن این روش، موجب تسریع در بهبودی و کاهش عوارض میشود.

به طور کلی دو نوع عمل جراحی مینیسک وجود دارد: ترمیم مینیسک و برداشت مینیسک (مینیسکتومی).

جراحی ترمیم مینیسک زانو

در صورتی به عمل ترمیم مینیسک نیاز است که پارگی به تازگی در ناحیه فیوژن (پایه مینیسک) اتفاق افتاده باشد. در این شرایط معمولا بافت مینیسک سالم است و میتوان از روشهای ترمیمی برای کاهش درد بیمار استفاده کرد.

دوره توانبخشی عمل ترمیم مینیسک زانو

بعد از انجام عمل ترمیم مینیسک، بیمار حدود 6 هفته با محدودیتهایی برای حرکت زانو رو به رو است و از او خواسته میشود که وزن کامل خود را روی زانو آسیب دیده قرار ندهد. زیرا احتمال پاره شدن بخیه به دلیل فشار وارد شده به زانو افزایش یافته و مجددا به زانو آسیب جدی وارد میشود.

در این مدت از یک زانوبند مخصوص برای تحمل وزن و قراردادن زانو در یک وضعیت ثابت استفاده میشود. هنگام نشستن و دراز کشیدن میتوان از این زانوبند استفاده نکرد. شش الی هشت هفته بعد از انجام عمل ترمیم مینیسک زانو، بیمار باید از انجام کلیه فعالیتهای ورزشی خودداری کند. بعد از بازه زمانی 6 ماه هم، بیمار باید با مشورت با پزشک، ورزشهایی انجام دهد که به زانوی او فشار زیادی وارد نمیکنند.

جراحی برداشتن منیسک جزئی (مینیسکتومی جزئی)

در صورتی که بعد از انجام آزمایشهای گفته شده، مشخص شود که انجام عمل ترمیم با توجه به محل پارگشی و شکل آن غیر ممکن است، انجام جراحی مینیسکتومی الزامی خواهد بود. در این روش بخشی از مینیسک که آسیب دیده توسط جراح برداشته میشود و سطح مفصل کاملا صاف میشود. مسئله اصلی که در حین انجام این جراحی باید در نظر داشت، حفظ بخشهای سالم مینیسک است. مسلما هرچه که بخش بزرگتری سالم بماند، عملکرد زانو بعد از انجام جراحی بهتر خواهد بود.

دوره توان بخشی بعد از جراحی مینیسکتومی

بعد از انجام جراحی، به 1 الی 2 هفته مرخصی کامل نیاز است. در این مدت بیمار برای جا به جایی باید از عصاهای مخصوص جهت تحمل وزن استفاده کند. در صورتی که فعالیت روزمره شخص به گونه ای باشد که فشار زیادی به زانو وارد شود، احتمالا به دوره مرخصی بیشتری نیاز خواهد بود. بعد از 1 هفته، فرد میتواند فعالیت های ورزشی آرام و ملایم را آغاز کند، مانند شنا. (البته در صورتی که زخم به طور کامل بهبود یافته باشد و عفونت نکند.) سه تا چهار هفته بعد از مینیسکتومی ، بیمار حتی می تواند به ورزش های سنگین تری مانند فوتبال ، تنیس یا آهسته دویدن برگردد.

جایگزینی مینیسک مصنوعی برای درمان پارگی مینیسک

مینیسک مصنوعی یکی از روشهای درمان آسیب دیدگی است. در بیماران جوان با آسیب شدید مینیسک ، جایگزینی مینیسک اغلب تنها گزینه برای جلوگیری از سایش زودرس مفصل در زانو است. استفاده از مینیسک مصنوعی در شرایطی که حفظ عملکرد منیسک ممکن نبود، امکانپذیر است. این مدل از درمان، معمولا اولین انتخاب نیست و ترجیح جراح به حفظ بافتهای سالم است. اما در صورتی که بیمار خیلی دیر برای درمان به یک متخصص مراجعه کند، احتمال اینکه آسیب دیدگی پیشرفت کرده باشد، وجود دارد. بنابراین اگر منیسک قابل ترمیم نباشد ، یا به دلیل محل و اندازه پارگی ، یا به دلیل اینکه مقدار زیادی از مینیسک قبلا برداشته شده است، می توان از مینیسک مصنوعی استفاده کرد.

آرتروسکوپی مینیسیک زانو

آرتروسکوپی

آرتروسکوپی در واقع یک وسیله جراحی است که پزشک از آن برای دیدن داخل مفصل استفاده میکند. این وسیله از یک لوله بسیار نازک تشکیل شده است که به انتهای یک دوربین قوی متصل شده است. جراح از طریق برشهای کوچکی که در ناحیه آسیب دیده ایجاد میکند، دستگاه را وارد بدن کرده و شدت آسیب دیدگی را بررسی میکند. سپس با استفاده از یک برش و یک لوله دیگر، مایع کدر از بافت آسیب دیده خارج شده و مایع دیگری وارد بدن میشود. این مایع جنبه درمانی نداشته و در واقع به جراح برای دید بهتر کمک میکند. در این روش بیمار تنها به مدت چند ساعت در بیمارستان بستری بوده و بعد از انجام عمل، روانه منزل خواهد شد.

از چه نوع بیهوشی برای جراحی ترمیم مینیسک زانو استفاده میشود؟

جراحی مینیسک معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام می شود. با این حال، در شرایطی برای جلوگیری و کاهش عوارض بیهوشی عمومی، ممکن است از بیهوشی نخاعی هم استفاده شود.

عوارض جراحی ترمیم منیسک

گرچه روشی که برای انجام عمل جراحی حداقل تهاجمی است، اما هیچ عملی کاملا هم بدون عوارض نیست. خصوصا اگر توسط یک متخصص و در یک بیمارستان مجهز انجام نشود. نگران کننده ترین عارضه، آسیب به اعصاب بزرگ و رگهای خونی است که در پشت مفصل زانو قرار دارند.

در حین جراحی ترمیم مینیسک ، دو عصب بزرگ یکی در داخل و دیگری در قسمت خارجی زانو قرار دارد. عصب پرونئال در قسمت خارجی زانو قرار دارد و مسئول حس در قسمت بالا مچ پا است. در صورتی که این عصب آسیب ببیند، توانایی حرکت زانو از بین خواهد رفت.

مراقبتهای بعد از عمل ترمیم مینیسک

  • هفته اول پس از جراحی ترمیم مینیسک ، زانو با استفاده از یک زانوبند مخصوص بی حرکت می شود. به مدت 6 هفته باید از عصاهای مخصوص جهت کاهش فشار به زانو استفاده شود.
  • بلافاصله بعد از عمل: بعد از انجام جراحی، زانو سریعا در یک زانوبند مخصوص برای جلوگیری از تکان خوردن آن، قرار میگیرد.
  • هفته های اول بعد از عمل: برای حرکت باید از عصاهای مخصوص استفاده شود. میزان خم شدن زانو و فشاری که میتواند تحمل کند، توسط پزشک تعیین میشود.
  • ماه اول: بعد از سپری شدن یک ماه، زمان آن رسیده که بیمار کمی زانوی خود را تکان داده و آن را خم کند. در این مدت نباید از زانوبند استفاده شود.
  • 3 الی 4 ماه بعد از عمل: معمولا بعد از این مدت، پزشک اجازه بازگشت به فعالیتهای معمول بدون عصا و زانوبند را صادر میکند. در این مدت فرد میتواند فعالیتهای ورزشی اما سبک را از سر بگیرد.

با این وجود، شرایط دوره توانبخشی، کاملا به شرایط بیمار و متخصص بستگی دارد. مسلما هرچه که پروتکلهای مراقبتی بهتر رعایت شوند، نتیجه نهایی جراحی بهتر خواهد بود.

آیا بعد از انجام جراحی باید رژیم خاصی داشته باشم؟

به احتمال زیاد بله! مسلما هرچه که وزن شما کمتر باشد، دوره بهبودی سریعتر و بهتر پیش خواهد رفت. علاوه بر این، رژیم غذایی مناسب از مواردی همچون یبوست جلوگیری میکند. در نتیجه احتمال فشار آمدن به زانو کمتر میشود.

آیا بعد از انجام جراحی به فیزیوتراپی نیاز است؟

شرکت در جلسات فیزوتراپی برای کاهش درد و بهبود حرکت زانو، الزامی است. البته تعداد جلسات مورد نیاز توسط پزشک بسته به شرایط بیمار تعیین میشود.

آیا بعد از جراحی مینیسک باید انتظار درد داشته باشم؟

هر روش جراحی ممکن است با کمی درد بعد از جراحی همراه باشد. ما همیشه سعی می کنیم تا حد ممکن این درد را به حداقل برسانیم. در صورتی که داروهای تجویز شده توسط پزشک را به موقع مصرف کنید، درد بعد از جراحی قابل کنترل خواهد بود.

آیا ورزش برای مینیسک آسیب دیده ضرر دارد؟

در صورتی که در طی انجام تمرینات ورزشی، فشار و ضربه به زانو وارد شود، قطعا همه چیز بدتر خواهد شد. اما بعد از انجام جراحی، پزشک تمرینات ورزشی برای ما تعیین خواهد کرد که در کنار فیزیوتراپی، به روند بهبود شما میشود.

آیا انجام عمل ترمیم مینیسک با سایر جراحیها به صورت همزمان امکان پذیر است؟

بله. شما میتوانید عمل اصلاح پای پرانتزی، کارگذاری و بازسازی رباط صلیبی و مینیسک زانو را طی یک جراحی انجام دهید.

درمان های بدون جراحی پارگی مینیسک

به غیر از روشهای گفته شده، متدهای درمانی دیگری هم وجود دارد که حداقل تهاجمی بوده و معمولا بر پایه لیزر هستند. برخی از رایجترین درمان های بدون جراحی پارگی مینیسک زانو عبارت هستند از:

لیزر درمانی

در این روش از اشعه لیزر با قدرت و توان مختلف با هدف گرم کردن بافت آسیب دیده و از بین بردن درد ناشی از پارگی استفاده میشود. با توجه به این که این روش درمان تهاجمی نبوده و بعد از انجام آن نیازی به سپری کردن دوره نقاهت نیست، مورد استقبال بیماران قرار میگیرد. اما استفاده از این روش تنها در شرایطی ممکن است که آسیب وارد شده به مینیسک جدی نباشد.

الکتروتراپی

در این روش هم از امواج الکترومغناطیسی مانند اولتراسوند برای تحریک اعصاب آسیب دیده استفاده میشود. انرژی این امواج در کاهش التهاب و در نتیجه درد، موثر است.

اوزون تراپی

در این روش از ساختار اصلی بدن برای درمان ناحیه آسیب دیده استفاده میشود. با توجه به اینکه اکسیژن مسئول خون رسانی و در نتیجه انتقال مواد مغذی به بخشهای مختلف بدن را به عهده دارد، میتوان با تزریق اکسیژن به ناحیه آسیب دیده، روند درمان را تسریع کرد.

پی آر پی(PRP)

پی آر پی یا پلاسمای غنی از پلاکت، یکی دیگر از درمان های بدون جراحی پارگی مینیسک است. در این روش با نمونه گیری از بیمار، پلاکت از سایر اجزای خون فرد جدا شده و مجددا به بدن فرد تزریق میشود. این تزریق در ناحیه آسیب دیده، موجب تقویت بافتهای آسیب دیده و کاهش درد میشود.

بهترین جراح مینیسک

در صورتی که از پارگی مینیسک زانو رنج می برید، برای بازگشت به روال عادی زندگی، باید هرچه سریعتر به فکر پیدا کردن یک جراح و فوق تخصص زانو البته با تجربه در این زمینه باشید. مهمترین نکاتی که هنگام انتخاب بهترین پزشک باید به خاطر داشته باشید، عبارت هستند از:

برای پیدا کردن بهترین جراح جهت انجام عمل ترمیم مینیسک باید مراحل زیر را دنبال کنید:

تحقیق کنید

برای آشنایی با بهترین دکترهای فعال در این زمینه، میتوانید هم از گوگل و هم از دوستان و آشنایان کمک بگیرید. در بسیاری از فرومها وب سایتهای ایرانی مانند نی نی سایت، بهترین جراحان چه در تهران و چه در شهرستانها معرفی شده اند.

مدارک علمی و سابقه عملی پزشک را بررسی کنید

وقت بگذارید و در مورد سابقه پزشک تحقیق کنید. معمولا جراحان در جراحی یکی از اعضای بدن، تخصص زیادی دارند. به دنبال فردی باشید که در کارنامه کاری خود، نمونه های موفق جراحی مینیسک زانو دارد. مسلما هرچه که تجربه پزشک بیشتر باشد، درصد موفقیت آمیز بودن جراحی افزایش و عوارض جراحی، کاهش می یابد.

در جلسه مشاوره پزشکی شرکت کنید

از میان جراحانی که انتخاب کردید، با بهترین آنها وقت مشاوره گرفته و حتما به صورت حضوری آنها را ملاقات کنید. جراح منتخب شما باید به طور کامل شما را معاینه کرده و به تمام سوالاتتان در خصوص جراحی پاسخ دهد.

یک جراح خوب باید به خوبی نگرانی های شما را درک کرده و به شما آرامش دهد. ارتباط خوب با پزشک معالج عامل مهمی است که در نتیجه جراحی موثر است. مهمترین سوالاتی که در این جلسه باید از پزشک بپرسید عبارت هستند از:

  • آیا تجربه جراحی بیمارنی مشابه با شرایط من را داشته اید؟
  • تا کنون چند عمل جراحی مینیسک انجام داده اید؟
  • نتایج جراحیهایی که توسط شما انجام شده اند، چگونه هستند؟
  • عوارض جراحی چیست؟
  • برای کاهش عوارض احتمالی چه باید کرد؟

فیلم عمل جراحی ترمیم پارگی مینیسیک

هزینه جراحی پارگی مینیسک زانو

هزینه درمان پارگی مینیسک زانو یکی از نگرانیهای اصلی بیماران است. خبر خوب اینکه اگر شما بیمه باشید، با توجه به اینکه عمل ماهیت درمانی دارد و نه زیبایی، بخشی از هزینه ها به شما بازگردانده خواهد شد. با این حال هزینه عمل ترمیم مینیسک به عوامل مختلفی از قبیل مرکز درمانی، پزشک جراح و میزان مهارت وی، نوع بیهوشی، نوع عمل، مدت زمان بستری شدن و … بستگی دارد. به همین دلیل، پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هزینه جراحی، در یک جلسه مشاوره درمانی با آقای دکتر مهدی شهرستانی داشته باشید و سپس تصمیم نهایی خود را بگیرید.

Call Now Button